Трудности ще има на вота. Относно изборната активност, през юли нямаше

...
Трудности ще има на вота. Относно изборната активност, през юли нямаше
Коментари Харесай

Проф. Константинов с прогноза кои партии с колко депутати ще влязат

Трудности ще има на вота. Относно изборната интензивност, през юли нямаше умряли след гласоподаване, не виждам причина да се откажат хората от вота. Надявам се да гласоподават доста хора.

Това съобщи пред БТВ проф. Михаил Константинов, някогашен ръководител на Съвета на шефовете на " Информационно обслужване ".

" Трябваше да се ревизират 1300 машини посредством разписките им. Защо не се разгласиха резултатите от контролните 10% тествани машини ", попита специалистът.

" Сега се притесняваме от ниска изборна интензивност, какво щеше да стане в случай че бяхме изкарали 3 седмици подред хората да гласоподават ", разяснява проф. Константинов решението изборите да са 2 в 1.

" Нека му кажа на този господин (Кирил Петков) – сега новите партии имат към 100 депутати. Ако работят повече, може и да имат късмет за парламентарно болшинство ", съобщи бившият ръководител на Съвета на шефовете на " Информационно обслужване ".

Според специалиста няма да има 50% интензивност и по този начин няма да забележим победа на първи тур на президентските избори. Математикът счете, че би трябвало да гласоподават най-малко 3 милиона 350 хиляди души, с цел да се решат президентските избори още на първи тур. Той обаче смята, че гласоподавателите ще бъдат под тази цифра, по тази причина сигурно ще има балотаж на изборите за държавен глава.

Той уточни, че в този момент по-интересният миг е по какъв начин се обрисува разположението на силите в бъдещия парламент.

Има нови и остарели партии. Старите партии стартираха със 125-130 през април, на идващите избори малко паднаха, а в този момент те ще имат 140 депутати. Надявам се първата политически мощ да завоюва 70 депутати.

А Политическа партия на Петков може би ще има най-малко 20 депутати. Те ще вземат гласове повече от дясното, в сравнение с от лявото.

Движение за права и свободи постоянно е било състезател на политическата сцена, чакам в този момент да има към 30 депутати.

Вътрешна македонска революционна организация и Възраждане са другите партии, които имат късмет да влязат в идващото Народно събрание, очерта картината математикът.

Константинов разяснява, че претенциите за честност звучат фарсово. А с червени линии и политическа пренебрежителност нищо няма да стане, тъй като хората ще ги изметат.Трябва да има някаква коалиция, с цел да управляваш би трябвало да имаш 121 депутата зад тила си. Затова политиците би трябвало да си седнат на задниците, и да вършат неща, които да са в интерес на хората, а не на за своите ползи, безапелационен бе той.

Проф. Михаил Константинов сподели, че според него " Изправи се БГ! Ние идваме " са под бариерата, а късмет да я прескочат имат Вътрешна македонска революционна организация и " Възраждане ".

Ще има компликации при гласуването с машини и то на избори 2 в 1. Да напомня, че през юли месец гласоподавателите понижиха с 600 000. Сега гласуването ще бъде по-трудно и е добре към този момент да стартира обучителния развой. Очаквам по-нисък избор от този през юли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР